San Marino
Door: Sandra
Blijf op de hoogte en volg Sandra
11 Juni 2012 | San Marino, San Marino
Hoi allemaal,
Met dank aan mijn lieve nichtje Luca is het me gelukt een paar foto's op de site te plaatsen. Zo krijgen jullie een aardig beeld van hetgeen ik tot nu toe gezien heb. Na een ritje van 300 km ben ik gisteren aangekomen in de Republiek San Marino. Dit stukje land is een zelfstandige staat binnen Italië. San Marino is slechts 61 km2 groot en heeft bijna 32000 inwoners. Het heeft een eigen regering en een eigen leger. Het heeft veel cultureel erfgoed en ook hier zijn weer veel kastelen,kerken en monumenten te bewonderen. San Marino staat van oudsher bekend als een gastvrij land. In WO II (1943) heeft San Marino aan meer dan 100.000 vluchtelingen bescherming geboden.
De omgeving is hier schitterend. San Marino stad, het oude centrum (waar ook mijn hotel is) is gelegen op de berg Titano. Van daaruit is er een schitterend kilometerslang panoramisch uitzicht over het landschap. Vandaag heb ik de omgeving (met kaart) goed verkend en morgen ga ik naar het Museum of Emigration in de Santa Chiara Monastery. Volgens de folder voelen de bezoekers hier de speciale sfeer en emoties beleefd door degenen die ooit vanuit San Marino naar elders zijn geëmigreerd. Ik ben benieuwd, want het onderwerp spreekt mij wel erg aan.
Oh ja, ik ben weer in het bezit van een gitaar. Kon het niet laten, heb er eentje voor een schappelijke prijs in een muziekwinkel gekocht. De gitaar die ze van mij gestolen hadden was gelukkig niet die voor mij in Spanje gemaakt was. Die staat nog thuis, hoop ik :) En deze nieuwe blijft niet meer onbeheerd in de auto achter.
En Inge, klopt allemaal precies wat je schreef.
Sandra
En Inge, klopt allemaal precies wat je schreef.
Sandra
11 Juni 2012 - 17:30
Chantal:
Leuk met foto's erbij :-) Wat je nu al allemaal gezien hebt is al een belevenis op zich. En wat super dat je weer een gitaar hebt! Groot gelijk, deze reis maak je maar 1x en mooi dat het nu dan weer volgens plan verloopt: met gitaar! Geniet ze van alle moois.
Groetjes Chantal -
11 Juni 2012 - 18:51
Ineke:
Hallo Sandra,
Van weer een dagje van je vakantie heb je kunnen genieten. Ik ben benieuwd naar de foto's van San Marino en ook de verdere belevenissen daar. Leuk dat je de foto's heb geplaatst. Ik zag heel veel bekends ha ha.
Ik heb mijn foto's op de computer gezet. Er zitten wel een paar hele mooie tussen, maar ik heb er ook heel wat weg gedaan. Die foto waar we samen op staan is wel leuk, maar verdient dan weer geen schoonheidsprijs. Ik stuur um je wel effe via de mail. Ik had wel erg moeite om de cursus te volgen, maar ja met een maand voeg ik me weer bij je.
groetjes Ineke -
12 Juni 2012 - 06:35
Maaike:
Hé Sandra, mooie foto's! Hoopte al heul erg dat je niet je nieuwe gitaar had meegenomen. Gelukkig maar.
Geniet ervan!!!
Liefs van ons op je werk!